werkkostenregeling corona

Werkkostenregeling (WKR) in 2020 verruimd voor werknemers en DGA´s

Vanaf nu mag je als werkgever 3% van de eerste 400.000 euro van de fiscale loonsom gebruiken als zogenaamde ‘vrije ruimte’ van de werkkostenregeling (WKR). Boven de 400.000 euro bedraagt het percentage 1,2%. Dit percentage was per 1 januari 2020 al verhoogd naar 1,7%. 

Oude regeling tot 2020

Tot 1 januari 2020 kon je als werkgever 1,2% van jouw fiscale loonsom voor jouw personeel gebruiken. Denk aan een verjaardagscadeau, een bloemetje bij ziekte of een kerstcadeau. Hierover wordt geen belasting geheven, je kunt dit dus gratis aan jouw personeel verstrekken. 

Nieuwe regeling vanaf mei 2020

Staatssecretaris Vijlbrief van het ministerie van Financiën schreef vorige week een brief aan de Tweede Kamer met de vraag of de WKR verhoogd kon worden. Het verhogen van het percentage naar 3% kost de schatkist zo´n 50 miljoen euro. De maatregel geldt alleen voor 2020. 

Extra´s voor jouw personeel

Deze aanzienlijke verhoging geeft jou in deze uitdagende tijd ruimte om iets extra’s voor jouw personeel te doen. Je mag als werkgever natuurlijk zelf beslissen of je die vrije ruimte wilt gebruiken en waaraan je het besteedt. 

Zo werkt het

Gebruik je meer dan de vrije ruimte, dan moet je over het meerdere 80% eindheffing betalen. Gebruik je als werkgever minder, dan vervalt de rest. Je kunt het restant dus niet meenemen naar volgend jaar.

Ook voor DGA´s

Deze regeling geldt natuurlijk ook voor DGA’s. Ondernemers met een eenmanszaak vallen buiten de WKR-regeling, want ze zijn geen werknemer. Een DGA is dat wel in zijn eigen besloten vennootschap. De werkgever kan de regeling bijvoorbeeld ook inzetten om de kosten van het thuiswerken te vergoeden.

Maaltijdkosten

In sommige bedrijven kunnen werknemers op de zaak genieten van een lunch of diner. Vaak worden deze kosten (3,35 euro) bij het loon opgeteld of in mindering gebracht op de vrije ruimte. Nu iedereen thuis werkt, vervallen die kosten.

Reiskosten

Vanwege het thuiswerken zijn er nog maar weinigen die van het normale woon-werktraject gebruikmaken. De werkgever mag echter – zolang de thuiswerkperiode duurt – de reiskosten van de werknemer blijven vergoeden.

Vaste vergoedingen

Voor bepaalde kosten mag je als werkgever een vaste, onbelaste vergoeding verstrekken. Die vergoeding wordt niet afgetrokken van de vrije ruimte van de WKR. Nu we in het thuiswerktijdperk zitten, kan het zijn dat de werknemer bepaalde kosten niet meer maakt. De werkgever mag de vergoedingen hiervoor gedurende 6 weken netto blijven verstrekken. Daarna moet de vergoeding stoppen of wordt ze in mindering gebracht op de vrije ruimte. Belast vergoeden mag natuurlijk ook.

Meer weten over “Werkkostenregeling (WKR) in 2020 verruimd voor werknemers en DGA´s”?

Neem direct contact op

Voeg een reactie toe

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van interessant nieuws en branche-ontwikkelingen.
Bedankt voor het aanmelden! Je moet alleen nog even je e-mailadres bevestigen. Controleer je e-mail en volg de instructies.
Je e-mailadres wordt nooit gedeeld met derden.
Weet je zeker dat je niet op de hoogte wil blijven?
×
×
WordPress Popup Plugin
Inhoud winkelmand
There are no products in the cart!
Total
0,00
Continue Shopping
0