thuiswerken

Thuiswerken: dit moet je erover weten

Voor veel werknemers is thuiswerken een groot voordeel. Voor werkgevers is dat vaak anders. Zij staan meestal niet zo te springen. Want hoe weet je of je medewerkers daadwerkelijk aan het werk zijn? En hoe zit het met de arboregels? Als ze bijvoorbeeld een muishand oplopen? 

Er zijn heel wat voordelen van thuiswerken op te noemen. Denk aan een hogere productiviteit, betere concentratie, betere balans in werk en privé, minder ziekteverzuim en minder reistijd. 

Hoewel dit natuurlijk ook voor werkgevers waardevol is, lopen zij vaak aan tegen de mindere kanten van thuiswerken. Kun je jouw werknemers vertrouwen? En wat doe je als je werknemers door het thuiswerken lichamelijke klachten oplopen?

Wet flexibel werken

In de Wet flexibel werken is de aanspraak van werknemers op thuiswerken geregeld. Deze wet is ingegaan op 1 januari 2016. Hierin staat bijvoorbeeld of iedere werknemer recht heeft op thuiswerken en of de werkgever aansprakelijk is. Ook staan hierin de arboregels uitgelegd. 

Wie mag thuiswerken

Als werknemer kun je – zodra je een halfjaar bij een werkgever in dienst bent – een verzoek tot thuiswerken doen. In de wet is namelijk geregeld dat je mag vragen om een aanpassing van de arbeidsduur, werktijd en arbeidsplaats. Het kan ook zijn dat er in de betreffende cao afspraken staan over thuiswerken.

In de wet is geregeld dat je een verzoek om de arbeidsduur of arbeidstijd te wijzigen als werkgever moet honoreren. Bij het wijzigen van de arbeidsplaats, dus of je kunt thuiswerken, is de wet iets minder streng. Als werkgever hoef je hier dus niet mee akkoord te gaan. Maar je moet het wel in overweging nemen. En als je hier langer dan een maand over doet, moet je het verzoek alsnog toewijzen. Ook als er in de cao bepaalde afspraken staan, kun je als werkgever van de wet afwijken.  

Arboregels bij thuiswerken

Elke arbeidsplaats, dus ook thuis, valt onder het arbobeleid. Dat betekent dat er ook arboverplichtingen voor de thuiswerkplek zijn. Als werkgever hoef je natuurlijk niet te zorgen voor een nooduitgang. Maar de plek waar thuis gewerkt wordt, moet wel ergonomisch zijn ingericht en over goede verlichting beschikken. Zo ben je als werkgever dus wel aansprakelijk als jouw medewerker schade of klachten oploopt bij het thuiswerken. 

Je werknemers controleren

Onverwacht bij je medewerker op de stoep staan? Dat haalt niet zoveel uit. Hij of zij hoeft je namelijk niet binnen te laten. Dat is geregeld in de privacywetgeving. Als je wilt controleren of je werknemers thuis daadwerkelijk aan het werk zijn, kun je het beste samen met hen een werkplekovereenkomst opstellen. 

Hierin kun je bijvoorbeeld opnemen of de werknemer toestemming geeft voor een ´huisbezoek´. Of je kunt opnemen hoe de werkplek is ingericht met eventuele foto´s en video´s. Vervolgens kun je jouw werknemer de werkplekovereenkomst laten tekenen. 

Thuiswerkovereenkomst 

Daarnaast kun je nog andere zaken in de overeenkomst opnemen. Zoals welke arborisico´s het thuiswerken met zich meebrengt en hoe je ze kunt voorkomen. Ook kun je hierin richtlijnen opnemen, zoals dat je regelmatig pauzes hoort te nemen en werkt op een ergonomische werkplek. Zo kun je in ieder geval aantonen dat je jouw werknemers hebt gewezen op de risico’s. 

Verder kun je ook nog praktische zaken opnemen. Bijvoorbeeld hoe werknemers inloggen op het intranet en welke onkosten wel en niet vergoed worden als je thuis werkt. Als laatste is het raadzaam om áltijd op te nemen welke gevolgen het heeft als je medewerker zich niet aan de afspraken houdt. 

Bron: XpertHR

Meer weten over “Thuiswerken: dit moet je erover weten”?

Neem direct contact op

Voeg een reactie toe

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van interessant nieuws en branche-ontwikkelingen.
Bedankt voor het aanmelden! Je moet alleen nog even je e-mailadres bevestigen. Controleer je e-mail en volg de instructies.
Je e-mailadres wordt nooit gedeeld met derden.
Weet je zeker dat je niet op de hoogte wil blijven?
×
×
WordPress Popup Plugin
Inhoud winkelmand
There are no products in the cart!
Total
0,00
Continue Shopping
0