Digitale mutatieformulieren

Wat kun je met digitale mutatieformulieren?

6 november 2017
Door:

Nog niet zo lang geleden gingen alle personeels- en salarismutaties op de post of in een e-mail naar de accountant of boekhouder, die de informatie vervolgens overtypte in zijn salarissysteem. Efficiënt? Niet echt. En betaalbaar al helemaal niet. Gelukkig beschikt ons e-HRM systeem over digitale mutatieformulieren waarmee het beter, sneller en goedkoper kan.

Hoe werkt het

De ondernemer krijgt toegang tot het systeem en een scherm met een formulier. Het formulier is al zoveel mogelijk ingevuld met informatie uit het systeem.

Bij het doorgeven van de uren van jouw personeel zijn alle namen al ingevuld. Je hoeft alleen nog maar de uren in te voeren. Zo vergeet je geen medewerker meer (wat vroeger regelmatig gebeurde) en je hoeft veel minder in te voeren. Je klikt op ‘verzenden’ en klaar is kees.

De dienstverlener krijgt het ook een stuk gemakkelijker. Hij ontvangt en opent het formulier, controleert de inhoud en geeft daarna (al dan niet) zijn fiat. Alle gegevens worden direct in het systeem opgenomen en zijn klaar voor verwerking.

Een mutatie eerst goedkeuren

Een formulier kan ook een bepaald pad moeten afleggen. Bijvoorbeeld als een adresmutatie of een verlofaanvraag eerst moet worden goedgekeurd door de ondernemer of een manager. Na goedkeuring gaat de mutatie pas naar de salarisverwerker.

Zo’n volgorde van gebeurtenissen is in te stellen als een workflow of werkproces.

Standaard mutatieformulieren

Er zijn mutatieformulieren beschikbaar voor alle mogelijke gebeurtenissen.

standaard digitale mutatieformulieren

Voorbeeld mutatieformulier ‘aanpassing salaris’

mutatie salaris digitale mutatieformulieren

In dit formulier selecteer je eerst de medewerker om wie het gaat. Het systeem toont daarna de eerstvolgende salarisverwerkingsmaand als ingangsdatum en het huidige salaris (3450) als referentie. Je vult het nieuwe bruto salaris (3550) in of je kiest het overeengekomen bruto salaris vanuit een salaristabel. Nadat je op ‘volgende’ klikt, verschijnt het volgende scherm:

verwerken mutatie salaris digitale mutatieformulieren

Als je akkoord bent, druk je op ‘verzenden’. Jouw Master doet de rest.

Voeg een reactie toe

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van interessant nieuws en branche-ontwikkelingen.
Bedankt voor het aanmelden! Je moet alleen nog even je e-mailadres bevestigen. Controleer je e-mail en volg de instructies.
Je e-mailadres wordt nooit gedeeld met derden.
Weet je zeker dat je niet op de hoogte wil blijven?
×
×
WordPress Popup Plugin
Inhoud winkelmand
There are no products in the cart!
Total
0,00
Continue Shopping
0