Wat is subsidie

13 juni 2019
Door:

Wat is subsidie?

Subsidie is een tijdelijke bijdrage van de overheid en soms van een andere niet commerciële organisatie om een bepaald gedrag te stimuleren of een bepaalde activiteit te (helpen) starten.

Er zijn heel veel subsidie regelingen, denk aan subsidie op de aanschaf van zonnepanelen, de fiscale subsidie om de aanschaf van elektrische auto’s te stimuleren, de subsidie voor bedrijven die iets willen doen aan CO2 reductie en ga zo maar door.

Op de website van de RVO staan op dit moment (2019) 146 regelingen beschreven.

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk

Een zeer bekende subsidieregeling is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk).

De WBSO vergoedt een deel van de loonkosten en uitgaven van een Research & Development (R&D) project. Jouw onderneming draagt dan minder loonheffing af.  Je kan de WBSO aanvragen voor de ontwikkeling van een product, een productieproces, het uitvoeren van technisch-wetenschappelijk onderzoek en voor de ontwikkeling van programmatuur/software. De RVO heeft een handleiding WBSO waar alles in staat.

Voorwaarden voor subsidie

Zoals voor alle subsidieregelingen zijn er allerlei voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Iedere subsidieaanvraag zal worden beoordeeld aan de hand van specifieke criteria die ook weer per regeling anders zijn. Het is raadzaam om hierbij een deskundige te betrekken. Zelf hebben we naar volle tevredenheid gewerkt met Scherpetanden.nl

Verantwoording afleggen

Verder zal je voor iedere subsidie ook verantwoording moeten afleggen. Soms betekent het dat je jouw administratie hierop moet aanpassen, bijvoorbeeld omdat jouw medewerkers, anders dan voorheen, een urenadministratie moeten bijhouden.

Subsidies lonen

Ook in de loonadministratie kennen we verschillende subsidie en toeslagen regelingen. Die worden apart op de website behandeld.

Wil je alles weten over Nederlandse en Europese subsidiemogelijkheden?

Masters netwerk, jouw subsidie-adviseur

Voeg een reactie toe

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van interessant nieuws en branche-ontwikkelingen.
Bedankt voor het aanmelden! Je moet alleen nog even je e-mailadres bevestigen. Controleer je e-mail en volg de instructies.
Je e-mailadres wordt nooit gedeeld met derden.
Weet je zeker dat je niet op de hoogte wil blijven?
×
×
WordPress Popup Plugin
Inhoud winkelmand
There are no products in the cart!
Total
0,00
Continue Shopping
0