Bedrijf starten met MKB krediet of microkrediet

12 mei 2021
Door:

Een bedrijf starten met een MKB krediet of microkrediet kan je helpen om een vliegende start te maken. Een bedrijf starten kost namelijk altijd geld.

Sommige starters hebben weinig startkapitaal nodig. Als je vanuit huis kan beginnen en alleen rekening hoeft te houden met jouw eigen inkomen of soms zelfs dat niet, dan heb je waarschijnlijk geen behoefte aan vreemd, extern kapitaal. Maar dat is dus niet voor iedereen weggelegd. Als je een pand moet gaan huren, een inventaris, machinepark of voorraden moet gaan aanschaffen, als je vanaf het begin een medewerker wil gaan aannemen, enzovoort, dan heb je kapitaal nodig. Dit artikel legt de mogelijkheden uit om een MKB krediet of microkrediet te bemachtigen.

MKB KredietVoorbereidingsperiode

Starters met een MKB- of microkrediet beginnen op dezelfde manier als alle andere starters, namelijk met voorbereiding. Punt 1 is: schrijf een ondernemingsplan. Begin daar snel mee, het zal je helderheid geven, nieuwe inzichten verschaffen en je een goed beeld geven van de mogelijkheden én de uitdagingen die je gaat tegenkomen. In de eerste plaats schrijf je dat plan voor jezelf, je wil tenslotte succesvol worden. Maar ook banken en andere organisaties zullen je vragen naar jouw ondernemingsplan. Hoe je zo’n plan schrijft, lees je in ons e-book: Hoe start je je eigen onderneming. Je kan hier dit e-book aanvragen

Wat we je ook kunnen aanraden, is de ondernemerstest. Niet iedereen is geschikt voor het ondernemerschap. En ook al ben je nog zo’n goede vakman, op zichzelf maakt dat je nog geen goede ondernemer. Een goede test is de KvK Krachtmeting.

MKB krediet

Een MKB krediet is een zakelijke lening van een financieringsmaatschappij met de naam Qredits. Het maximale krediet is € 250.000, minimaal wordt € 50.000 gefinancierd. Heb je minder nodig, dan volstaat een micro krediet.

Er wordt een looptijd gehanteerd van maximaal 10 jaar en de regeling is bedoeld voor starters én bestaande MKB ondernemers tot 250 medewerkers.

Voorwaarden MKB krediet

Uiteraard moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit moet je kunnen overhandigen:

  • Een goed ondernemingsplan
  • Een financieel plan
  • Een privé begroting
  • Kopie van de laatste IB aangifte (ook die van jouw privé partner)
  • Indien van toepassing, jouw (concept) huur- of koopcontract of franchisecontract

Als de lening wordt goedgekeurd dan ga je maandelijks de lening terugbetalen inclusief een stukje rente.

Natuurlijk zijn er ook andere financieringsmaatschappijen, maar let altijd goed op de voorwaarden en de hoogte van de rente die je moet betalen.

Microkrediet

Als je minder dan € 50.000 nodig hebt, kan wellicht een microkrediet volstaan. Ook die wordt verstrekt door Qredits. Een microkrediet is net als een MKB krediet een zakelijk lening. Je moet die dus op termijn terugbetalen en mét rente. De maximale lening is hier dus € 50.000, maar minder mag natuurlijk ook. De looptijd is tussen 1 en 10 jaren. Bij Qredits is het mogelijk om gratis een jaar lang coaching te krijgen.

Voorwaarden Microkrediet

Uiteraard moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit moet je kunnen overhandigen:

  • Een goed ondernemingsplan
  • Een financieel plan
  • En als je een ander bedrijf wil overnemen, ook de meest recente jaarcijfers van dat bedrijf.

Als de lening wordt goedgekeurd dan ga je maandelijks de lening terugbetalen inclusief een stukje rente.

Natuurlijk zijn er ook andere financieringsmaatschappijen, maar let altijd goed op de voorwaarden en de hoogte van de rente die je moet betalen.

Tot slot

Wil je meer weten over (uitbesteden van)

Op de website van het Masters netwerk is veel informatie beschikbaar. Bovendien vind je in onze kennisbank heel veel informatie over ondernemerschap en wet- en regelgeving. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Het Masters Netwerk is dé specialist op het gebied van online ondersteuning van MKB-ondernemers op financieel, fiscaal en personeel gebied. Ook ondersteunen wij, samen met onze partners, ondernemers op andere gebieden als:

Meer weten of hulp nodig bij oprichten van jouw onderneming?

Masters netwerk, jouw financiële adviseur

Voeg een reactie toe

Gratis e-book: Hoe start ik mijn eigen onderneming?
30 pagina's vol handige tips voor starters én MKB-ondernemers die al op weg zijn.*
*Maandelijks ontvang je daarnaast onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op financieel, fiscaal en personeel gebied. Natuurlijk wordt je e-mailadres nooit gedeeld met derden.
Weet je zeker dat je het gratis e-book niet wilt ontvangen?
×
×
WordPress Popup Plugin
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0