subsidies voor personeel

Hoge loonkosten? Dit zijn alle subsidies voor personeel

Worden de loonkosten je teveel? Er zijn tal van subsidies en regelingen waarmee je de personeelskosten kunt drukken. Vanwege de coronacrisis of als je oudere of arbeidsgehandicapte werknemers in dienst hebt of neemt. Hierbij een overzicht van alle regelingen waarmee je op de loonkosten bespaart.

NOW: tegemoetkoming in loonkosten

Deze regeling is in het leven geroepen vanwege de coronacrisis. Als je als werkgever structureel omzetverlies draait, kun je gebruikmaken van deze regeling. Check wel eerst even of je aan alle voorwaarden voldoet. 

Na de NOW en NOW 2.0 is er nu een NOW 3.0. Die loopt door tot 30 juni 2021. Deze regeling is ingedeeld in 3 subsidieblokken die elk 3 maanden duurt. 

Je vindt hier meer informatie over de NOW 3.0.

Eerder schreven wij deze blogs over de NOW-regeling:

Omzetverlies? Zo vraag je de NOW-regeling aan 

Dit moet je weten over de NOW 2.0

Loonkostenvoordeel voor werkgevers (LKV)

Heb jij oudere werknemers in dienst? Of iemand met een arbeidsbeperking? Dan kun je gebruikmaken van het Loonkostenvoordeel. 

Deze regeling is speciaal voor werknemers uit een van deze doelgroepen:  

  • Oudere werknemers (56 jaar en ouder)
  • Arbeidsbeperkte werknemers die nieuw in dienst komen
  • Werknemers uit de doelgroep van de banenafspraak en scholingsbelemmerden
  • Arbeidsbeperkte werknemers die worden herplaatst

Eerder schreven we dit blog over het Loonkostenvoordeel.

Premiekorting

Heb je of neem je oudere of arbeidsgehandicapte werknemers in dienst? Dan krijg je tijdelijk korting op de WIA-, WW- en WAO-premie. 

Neem je een werknemer uit de doelgroep van de banenafspraak in dienst? En kan hij of zij niet zelfstandig het minimumloon verdienen? Dan kun je premiekorting en loonkostensubsidie combineren. 

Met de Regelhulp Financieel CV check je of je in aanmerking komt voor premiekorting. 

LIV en Jeugd-LIV

Heb je werknemers in dienst met een laag loon? Voor deze werknemers kun je een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen. Deze regeling heet ook wel het lage-inkomensvoordeel of LIV. 

Kom je voor een werknemer in aanmerking voor zowel het LIV en LKV? Dan krijg je de hoogste tegemoetkoming betaald. Zijn de bedragen gelijk, dan krijg je alleen het LKV uitbetaald. 

Eerder schreven we een blog met de regels in 2020. 

Jobcoaching 

Bij een proefplaatsing, werknemers die langdurig ziek zijn of een arbeidsgehandicapte werknemer kun je gebruikmaken van de regeling voor een jobcoach. Je vraagt de subsidie aan op de website van het UWV.

Opleiding 

Werknemers kunnen tot nu toe een opleiding of scholing aftrekken van de inkomstenbelasting. Per 1 januari 2022 stopt de scholingsaftrek. Hiervoor in de plaats komt het STAP-budget. Deze regeling is er voor natuurlijke personen met een band met de arbeidsmarkt. Dus voor je personeel en jezelf. 

Zodra meer bekend is over het STAP-budget, informeren we je hierover op de blog.

Aanpassingen werkplek

Is het nodig om de werkplek aan te passen voor een zieke of arbeidsgehandicapte werknemer? Dan kun je gebruikmaken van de vergoeding aanpassingen werkplek. Je kunt deze subsidie zelf bij het UWV aanvragen. 

Regelhulp Financieel CV

Wil je nieuw personeel aannemen? Met de Regelhulp Financieel CV kun je checken of je gebruik kunt maken van een subsidie of overheidsregeling 

Meer weten over “Hoge loonkosten? Dit zijn alle subsidies voor personeel”?

Neem direct contact op

Voeg een reactie toe

Gratis e-book: Hoe start ik mijn eigen onderneming?
30 pagina's vol handige tips voor starters én MKB-ondernemers die al op weg zijn.*
*Maandelijks ontvang je daarnaast onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op financieel, fiscaal en personeel gebied. Natuurlijk wordt je e-mailadres nooit gedeeld met derden.
Weet je zeker dat je het gratis e-book niet wilt ontvangen?
×
×
WordPress Popup Plugin
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0