veranderen van salarisdienstverlener

Hoe kies je een bedrijf voor salarisadministratie?

Zodra je als ondernemer personeel in dienst neemt, ben je wettelijk verplicht een salarisadministratie bij te houden. Een verantwoordelijkheid die veel tijd én kennis van zaken vraagt. Om die reden besteden de meeste MKB-ondernemers hun administratie uit. Maar hoe kies je een bedrijf voor salarisadministratie? Hieronder vijf zaken die van belang zijn bij het kiezen van een salarisadministrateur.

Vakkennis

Veel accountants- en administratiekantoren doen de salarisadministratie erbij. Omdat de klant dat nu eenmaal verwacht. En omdat ze het erbij doen, blinken die kantoren vaak niet uit in hun vakkennis.

Het is verstandig om een dienstverlener te hebben die vakbekwaam is. Een dienstverlener die veel tijd vrij maakt om de kennis van zijn salarismedewerkers actueel te houden. En die de salarisadministratie en alles wat daarbij hoort rekent tot de kern van zijn dienstverlening. Zo betaal je nooit teveel premie en het risico op een boete van UWV of Belastingdienst is praktisch nul.

Veiligheid

Veel accountants- en administratiekantoren gebruiken nog verouderde, op Windows gebaseerde software. Deze programma’s zijn niet ontwikkeld om in de cloud te gebruiken. Leveranciers gebruiken daarom hulpmiddelen om hun software toch via het internet beschikbaar te krijgen. Maar zaken als beveiliging en applicatie- en gebruikersbeheer vragen op lokale Windows-systemen hele andere technologiën dan op het internet.

Kies een dienstverlener die jou veiligheid en gemak biedt.

Altijd en overal toegang

De ondernemer van nu wil alles zoveel mogelijk digitaal afwikkelen. De tijd om mutaties op de fax of in een pdf ’je te zetten, ligt nu toch echt achter ons. Met een modern e-hrm systeem heb je 24/7 en overal vandaan toegang tot jouw informatie. Zo kun je even snel iets opzoeken of een mutatie indienen. Daarnaast kunnen medewerkers zelf informatie invoeren en wijzigen, zoals gewerkte uren, verlofaanvragen en adreswijzigingen.

Kies een dienstverlener die jou toegang tot jouw eigen informatie en moderne functies biedt.

Eén of twee dienstverleners?

Veel mkb-ondernemers denken dat het noodzakelijk is om zowel de financiële- als de salarisadministratie bij dezelfde dienstverlener neer te leggen. Dat is inmiddels achterhaald.

Moderne, op internet gebaseerde salarisadministratiesystemen koppelen jouw informatie aan alle moderne financiële systemen. Het is dus niet langer noodzakelijk om de financiële- én de salarisadministratie in één hand te hebben.

Kosten

Door het gebruik van verouderde software staat de efficiëntie van de salarisadministrateur op een veel lager pitje. Hij of zij is veel meer tijd kwijt aan jouw salarisadministratie. En jij als klant betaalt linksom of rechtsom altijd die extra tijd.

Kies een dienstverlener die efficiënt en dus goedkoper werken mogelijk maakt.

 

Heb je deze artikelen al gelezen?

Hoe selecteer je de juiste dienstverlener

Online boekhouden, hoe start je?

Voordelen digitale loonstrook

 

Meer weten over “Hoe kies je een bedrijf voor salarisadministratie?”?

Neem direct contact op

Voeg een reactie toe

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van interessant nieuws en branche-ontwikkelingen.
Bedankt voor het aanmelden! Je moet alleen nog even je e-mailadres bevestigen. Controleer je e-mail en volg de instructies.
Je e-mailadres wordt nooit gedeeld met derden.
Weet je zeker dat je niet op de hoogte wil blijven?
×
×
WordPress Popup Plugin
Inhoud winkelmand
There are no products in the cart!
Total
0,00
Continue Shopping
0