boekhouding samen doen

Dit zijn de voordelen van de boekhouding samen doen

Denk jij ook vaak: dat doe ik wel even zelf? Maar puntje bij paaltje komt het er niet van. De administratie is iets wat je beter niet voor je uit kunt schuiven. Dan ligt namelijk een boete van de Belastingdienst op de loer. Verstandiger is om hier op tijd hulp bij te vragen. Dat brengt ook nog de nodige voordelen met zich mee. Welke dat zijn, lees je in dit blog.

Je kunt niet alles zelf

De meeste ondernemers staan niet echt te popelen om de administratie te doen. Misschien herken je dat: je schuift het steeds maar voor je uit. Totdat je niet meer precies weet waarvan welk bonnetje is. Je leveranciers aan de lijn hangen waar hun geld blijft. Of de lijst met nog te maken facturen steeds langer wordt. Je bent het overzicht volledig kwijt. Wat nu? De eerste stap is dat je onder ogen ziet dat je wel wat hulp kunt gebruiken.

Goedkoop is duurkoop

Als je de administratie helemaal op eigen houtje doet, spaar je nogal wat kosten uit. Dacht jij dat tot nu toe ook altijd? De echt slimme ondernemers onder ons besteden dit soort belangrijke zaken uit aan een expert. Die doet dit werk namelijk iedere dag en kent de regels als zijn broekzak. Zo bespaar je jezelf een hoop uitzoekwerk plús een hoop belasting die je niet hoeft te betalen. Want die expert weet natuurlijk precies van welke aftrekposten jouw onderneming gebruik kan maken.

Maak het je gemakkelijk en ga online

Bovendien hoeft een boekhouder tegenwoordig helemaal niet meer zo duur te zijn. Tenminste, als je kiest voor een dienstverlener die werkt met een online boekhoudsysteem. Zo’n dienstverlener doet voor jou de belangrijkste zaken. De zaken waar zijn expertise echt het verschil maakt. Zij richten de administratie precies zo in zoals voor jouw bedrijf noodzakelijk is. Ze controleren met regelmaat alle posten en corrigeren als nodig. Denk verder aan de omzetbelastingaangiften, jaarrekening, deponering Kamer van Koophandel en de VPB- en IB-aangifte. De rest doe je heel gemakkelijk (nog steeds) zelf.

Jouw administratie volledig geautomatiseerd

Dat is namelijk het grote voordeel van een online boekhoudsysteem. Je kunt nog steeds heel veel zelf, maar dan sneller, gemakkelijker en dus efficiënter. Ten eerste wordt jouw administratie volledig geautomatiseerd. Bovendien krijg je een app waarin je alles zelf kunt invoeren, wijzigen en bekijken.

Zo stuur je bijvoorbeeld een foto van jouw bonnetjes en inkoopfacturen gelijk in via de app. Die komen dan direct in je boekhouding terecht. Of je spreekt met jouw leveranciers af dat zij hun facturen direct naar jouw boekhoudsysteem sturen. Da’s nog sneller.

Daarnaast kun je jouw bankrekeningen met het boekhoudsysteem koppelen, waardoor alle bij- en afschrijvingen direct worden ingelezen en verwerkt.

Heb je een webshop of winkel? Dan wordt ook die met het systeem gekoppeld. Dat houdt in dat alle transacties gelijk geautomatiseerd verwerkt worden. Dat geldt ook voor het gebruik van verschillende betaalsystemen.

Verstuur je facturen nog sneller

Kost het jou ook zoveel energie om iedere maand weer een rits facturen op te stellen? In de online boekhoudsoftware zit een functie waarmee je met één druk op de knop facturen genereert. En die worden dan ook nog eens gelijk in je administratie opgenomen. Handig, toch?

24/7 inzicht in jouw cijfers

Voor de ondernemers en managers die dagelijks inzicht willen in het wel en wee van hun onderneming is een online boekhoudsysteem de ultieme tool. Via de app of de login heb je 24/7 realtime inzicht in jouw cijfers. Je kunt managementrapportages draaien en de omzetontwikkeling zelfs per product of productgroep volgen. En door de bankkoppeling heb je dagelijks inzicht in de betalingen.

De voordelen van de boekhouding samen doen

Ondernemen is hartstikke leuk, maar dan moet de basis wel op orde zijn. Samen met een expert – én een app – de boekhouding doen, is dan echt geen overbodige luxe. Je weet dat de cijfers altijd kloppen, dat het op tijd af is én dat je belastinggeld in je zak houdt. Maar dan ook echt!

Voor het overzicht hieronder nog even alle voordelen op een rij:

  • Automatische verwerking van alle bankmutaties, facturen en bonnen
  • Zelf je facturen maken met onze online software
  • Managementrapportages, dashboards en proactieve advisering
  • Geen uurtje-factuurtje, maar vaste, scherpe maandelijkse tarieven
  • Een eigen contactpersoon

Heb je nog vragen? Bel dan gerust met een van onze experts, onze Masters.

Meer weten over “Dit zijn de voordelen van de boekhouding samen doen”?

Neem direct contact op

Voeg een reactie toe

Gratis e-book: Hoe start ik mijn eigen onderneming?
30 pagina's vol handige tips voor starters én MKB-ondernemers die al op weg zijn.*
*Maandelijks ontvang je daarnaast onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op financieel, fiscaal en personeel gebied. Natuurlijk wordt je e-mailadres nooit gedeeld met derden.
Weet je zeker dat je het gratis e-book niet wilt ontvangen?
×
×
WordPress Popup Plugin
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0