compensatie licentiekosten eherkenning

Compensatie voor de licentiekosten van eHerkenning

Vanaf augustus kun je als ondernemer compensatie aanvragen voor de licentiekosten van eHerkenning. De Belastingdienst stelt eHerkenning namelijk verplicht bij het doen van aangifte. Hoe de regeling werkt en hoe je ´m aanvraagt, lees je in dit blog. 

Wat is eHerkenning?

Met eHerkenning worden online diensten veilig toegankelijk voor jouw afnemers. De Belastingdienst gebruikt deze methodiek ook.

In Nederland wordt eHerkenning geleverd door enkele commerciële en door de overheid erkende softwareleveranciers. Het is dus niet gratis. Logischerwijs heeft dat tot veel protest geleid bij MKB-ondernemers. Als de Belastingdienst het gebruik van eHerkenning bij het doen van aangifte verplicht stelt, is de ondernemer namelijk verplicht om extra kosten te maken.

Let op: Het is niet voor iedereen en in alle situaties verplicht om eHerkenning te gebruiken. Bijvoorbeeld eenmanszaken kunnen aangifte doen met hun (gratis) DigiD.

Uitstel van aangifte

Door alle commotie heeft de Belastingdienst een aantal ondernemers uitstel gegeven bij het doen van aangifte en het betalen van de loonheffingen. Op 1 juli – dus over een paar dagen – loopt dit uitstel af.

Heb je als ondernemer nog geen aangifte gedaan, dan wordt het uitstel automatisch verlengd tot 1 augustus 2020. Is er al wel aangifte gedaan, dan wordt het uitstel niet verlengd. In dit geval moet de ondernemer ook alle aangiften met een aangiftedatum vóór 1 juli 2020 hebben ingediend en betaald vóór 1 juli 2020. 

Aangifte loonheffingen

Ben je als ondernemer door de coronacrisis niet in staat om tijdig de loonheffingen te betalen? Dan moet je wachten tot je een naheffingsaanslag hebt gekregen van de Belastingdienst. Zodra je die hebt ontvangen, kun je uitstel van betaling tot 1 oktober 2020 aanvragen. Wil je meer weten over alle maatregelen inzake het coronavirus, kijk dan op www.belastingdienst.nl/coronavirus.

Hoe werkt de compensatieregeling

De regeling compenseert maximaal één licentie per organisatie per jaar. Dit geldt niet voor intermediairs zoals Masters netwerk. De regeling is met terugwerkende kracht gestart op 1 januari 2020 en geldt voor twee jaar. De vergoeding bedraagt ongeveer 24 euro en geldt alleen voor een speciale Belastingdienst EH3-licentie. 

Hoe vraag je de regeling aan

Vanaf augustus kun je de vergoeding aanvragen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl). Uiteraard moet je eerst een licentie kopen bij een door de overheid erkende leverancier.

Meer weten over “Compensatie voor de licentiekosten van eHerkenning”?

Neem direct contact op

Voeg een reactie toe

Gratis e-book: Hoe start ik mijn eigen onderneming?
30 pagina's vol handige tips voor starters én MKB-ondernemers die al op weg zijn.*
bedankt voor uw aanvraag, het e-book wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd!
*Maandelijks ontvang je daarnaast onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op financieel, fiscaal en personeel gebied. Natuurlijk word je e-mailadres nooit gedeeld met derden.
Weet je zeker dat je het gratis e-book niet wilt ontvangen?
×
×
WordPress Popup Plugin
Inhoud winkelmand
There are no products in the cart!
Total
0,00
Continue Shopping
0