voordelen uitbesteden salarisadministratie

Alle voordelen van uitbesteden van jouw salarisadministratie

Het is iedere ondernemer bekend. De salarisadministratie is lastig, complex en tijdrovend. Bovendien veranderen de regels om de haverklap. En ga je in de fout, dan kost het je al snel veel extra geld aan… 

 • ontevredenheid bij jouw medewerkers,
 • boetes van het UWV en/of de Belastingdienst,
 • herstelkosten,
 • gemiste subsidiekansen,
 • communicatie met onder meer personeel, pensioenfonds en de Belastingdienst. 

Het is niet voor niets dat veel bedrijven, groot en klein, de salarisadministratie graag uitbesteden aan een salaris servicebureau, hun accountant of boekhouder. Bij die laatste moet je als ondernemer wel alert zijn of die accountant of boekhouder wel de kennis en kunde heeft die nodig is. Is dat niet het geval, dan verplaats je het probleem alleen maar.

Uitbesteden is in veel gevallen ook voordeliger dan zelf doen.

Wanneer kun je helemaal zelf de salarisadministratie doen

Eigenlijk is zelf doen alleen maar aan te raden als je:

 • zelf over alle kennis omtrent wet- en regelgeving en cao beschikt die nodig is, én
 • over voldoende tijd beschikt om die kennis actueel te houden en de gebruikte software goed te kennen, én
 • salarissen, administreren en wetgeving ‘leuk’ vindt, én
 • over goede, moderne software voor de salarisadministratie beschikt

Voldoe je niet aan al deze eisen, dan raden wij je af om het helemaal zelf te doen. Er is ook een tussenoplossing, zie onder aan deze blog. 

Wat zijn de voordelen van uitbesteden van de salarisadministratie?

1. Je voldoet aan de actuele wet- en regelgeving

Een professioneel partner besteed veel tijd aan het bijhouden van alle wijzigingen in de fiscale wet- en regelgeving en cao’s. Vergeet ook niet dat je je te houden hebt aan gerelateerde wetgeving als de privacy wetgeving, de AVG en bijvoorbeeld wetgeving omtrent pensioenen. Jouw partner kent die en houdt zijn kennis actueel.

2. Je gebruikt de meest moderne, cloud-based software van jouw partner

Jouw partner gebruikt moderne, cloud based software die jou en ook jouw medewerker in staat stelt om zelf toegang te hebben tot de salarisadministratie en alle rapportagevormen die er zijn. Jouw partner kent de gebruikte software erg goed omdat hij veel tijd aan die software besteed en kan daardoor alle functionaliteit aanwenden om jou de beste dienstverlening te geven die er is.

3. Minder mutaties, minder fouten en minder tijd nodig door integraties

De moderne systemen beschikken over integraties (koppelingen of interfaces) met andere informatiesystemen als bijvoorbeeld personeelsplanning, boekhouding en urenregistratie. Daardoor worden mutaties in het ene systeem door de integratie doorgegeven aan het andere systeem en is het overtikken van mutaties niet meer nodig. Dit scheelt veel tijd en zorgt voor veel minder fouten. 

4. Minder fouten en minder tijd nodig door digitale mutatieformulieren

Daarnaast beschikt de moderne salarissoftware over digitale mutatieformulieren waarmee jij jouw mutaties kunt doorgeven. Die hoeven dan niet meer opnieuw te worden overgetikt, wat weer fouten voorkomt. In oudere software omgevingen worden mutaties in pdf formulieren of in e-mails doorgegeven of worden mutaties doorgebeld en daarna overgetikt. Dat kost extra tijd en is een bron van fouten.

5. Uitbesteden geeft minder kosten dan zelf doen 

Als je heel objectief alle kosten doorberekend van het zelf doen van de salarisadministratie, dan kom je tot het volgende rijtje kostensoorten:

 • licentiekosten, onderhoudskosten en gebruikskosten software,
 • kosten van tijd om wet- en regelgeving en software te leren en bij te houden,
 • verwerkingskosten, tijd die nodig is om mutaties in te voeren, salarisruns te draaien, aangiften loonheffingen te maken en op te sturen, journaalposten te maken en door te sturen naar de boekhouder,
 • boetes, 
 • gemiste subsidie opbrengsten,
 • ontevreden personeel ten gevolge van foutieve salarisstroken.

Zelf de salarisadministratie doen in een veilige omgeving

Er is een tussenvorm mogelijk. Masters netwerk biedt ondernemers die dat willen een mogelijkheid om heel veel van de salarisadministratie zelf ter hand te nemen. Masters netwerk stelt de software ter beschikking, richt die in op basis van de specificaties van de onderneming, stelt een supportdesk ter beschikking en biedt een continuïteitsgarantie als de ondernemer of onderneming even niet in staat is om de salarisadministratie die maand(en) uit te voeren. Masters netwerk neemt de uitvoering dan tijdelijk over. 

Wil jij jouw salarisadministratie uitbesteden?

Neem direct contact op

Voeg een reactie toe

Gratis e-book: Hoe start ik mijn eigen onderneming?
30 pagina's vol handige tips voor starters én MKB-ondernemers die al op weg zijn.*
*Maandelijks ontvang je daarnaast onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op financieel, fiscaal en personeel gebied. Natuurlijk wordt je e-mailadres nooit gedeeld met derden.
Weet je zeker dat je het gratis e-book niet wilt ontvangen?
×
×
WordPress Popup Plugin
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0