aanvullend geboorteverlof partner 2020

Aanvullend geboorteverlof voor partners: zo werkt het

Het geboorteverlof voor partners wordt per 1 juli 2020 uitgebreid met het aanvullend geboorteverlof. Dat is geregeld in de Wet invoering extra Geboorteverlof (WIEG). Hiermee kunnen partners die in loondienst werken nog eens vijf weken extra verlof opnemen. 

Een week verlof in 2019

Sinds 1 januari 2019 is het verlof van de partner al uitgebreid van twee dagen naar een week. Het kabinet wil mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt namelijk een gelijkwaardige behandeling geven. Dit verlof bestaat uit één keer het aantal uren dat hij of zij per week werkt. Het loon wordt tijdens dit verlof volledig doorbetaald door de werkgever. Als werknemer kun je het verlof opnemen wanneer je wilt, maar je moet dit wel doen binnen vier weken na de geboorte van het kind. 

Vanaf juli 2020 vijf weken extra 

Per 1 juli 2020 komt hier het aanvullend geboorteverlof bij. Met deze regeling kan de partner nog eens vijf weken extra opnemen, waardoor je in totaal op zes weken verlof komt. Het verlof bestaat uit 5 keer het aantal werkuren per week. 

Hoe werkt het

Als partner heb je recht op het aanvullend geboorteverlof als je kind óp of na 1 juli 2020 is geboren. Dit verlof moet in het eerste half jaar na de geboorte worden opgenomen. En je moet wel eerst het geboorteverlof van één week hebben opgenomen. Het aanvullend geboorteverlof is onbetaald. 

UWV-uitkering

Tijdens het verlof kun je een uitkering van het UWV aanvragen. Deze bedraagt 70% van het dagloon tot 70% van het maximumdagloon. Het maximumdagloon is per 1 januari 2020 € 4.769,34 bruto per maand, inclusief vakantiegeld. 

Meer weten over “Aanvullend geboorteverlof voor partners: zo werkt het”?

Neem direct contact op

Voeg een reactie toe

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van interessant nieuws en branche-ontwikkelingen.
Bedankt voor het aanmelden! Je moet alleen nog even je e-mailadres bevestigen. Controleer je e-mail en volg de instructies.
Je e-mailadres wordt nooit gedeeld met derden.
Weet je zeker dat je niet op de hoogte wil blijven?
×
×
WordPress Popup Plugin
Inhoud winkelmand
There are no products in the cart!
Total
0,00
Continue Shopping
0